Kredit rådgivning – Congress tilbyder ingen detaljer i ny lov

For nylig gået konkurs misbrug og Consumer Protection Act blev udråbt som et gennembrud i konkursloven. Bestået med tværpolitisk støtte i Kongressen og underskrevet entusiastisk af præsident Bush, loven skaber gennemgribende ændringer i gæld lov og vil gøre det langt vanskeligere for skyldnere til at have deres forpligtelser fejet væk af domstolene. Et større krav til den nye lov vil kræve, at nogen overvejer at indgive konkursbegæring først gennemgå kredit rådgivning. Ideen er god; nogen med problem gæld kan sikkert drage fordel af nogle diskussioner om penge forvaltning. Der er kun et problem-Kongressen undladt at medtage nogen detaljer i lovforslaget om hvad, præcis, udgør kredit rådgivning.
Kredit rådgivning industri, som omfatter for-profit og nonprofit organisationer, har været igennem nogle hårde tider sidst. Federal Trade Commission har undersøgt nogle virksomheder, der har hævdet at være nonprofit men faktisk styringen deres klienter i pebret gæld konsolideringsplaner drives af for-profit datterselskaber. Disse højt profilerede sager har efterladt en mørk sky hængende over branchen. Med den nye lovgivning indstillet til at træde i kraft i oktober, har mange forbrugere spørgsmål om karakteren af kravene til rådgivning. Hvem vil betale for det, og hvilken slags gebyrer er acceptabelt? Lovforslaget sige ikke om debitorene, dem selv eller deres kreditorer vil betale skolepenge, rådgivning eller hvor meget tjenesten skal koste. Loven kun stater at gebyrerne skal være “rimelig”, og at tjenesterne bør foreligge, selv hvis skyldneren ikke har råd til at betale. Tanken om at være tvunget til at give rådgivning til kunder, der ikke kan betale har med rette vred rådgivning industri. Selv non-profit organisationer har overhead og typisk opkræve en form for gebyr.
Der kan karakteriseres som en rådgiver? Som “kredit rådgiver” er et vagt begreb med nogen reel juridisk betydning, kan nogen måske placere et tegn på en bygning og kalder sig en kredit rådgiver. Er, at hvad Kongressen havde i tankerne? Den amerikanske Trustee Program er ansvarlig for at gøre alle disse bestemmelser, og afdelingen siges at udarbejdelse af en liste over “godkendt” agenturer. Formodentlig fondsbestyrelsesmedlemmerne vil også undersøge disse andre spørgsmål, og udstikkes retningslinjer før loven træder i kraft. I mellemtiden er både debitorer og rådgivere bekymrede som tusindvis af amerikanere vil søge rådgivning for deres gældsproblemer kommer oktober. Ved at så med lidt held vil forbrugerne med problem gæld har nogle måde at vide, hvem de skal kalde før indgive konkursbegæring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *